
Ön most egy olyan ergonómia-tankönyvet tart a kezében, amit a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék oktatói készítettek elsősorban a Műegyetem és más egyetemek alapszakain tanuló hallgatók részére.
A szűk terjedelem csupán az ergonómia (az ember és gép, ill. az ember és technikai környezet kapcsolatával foglalkozó tudomány és gyakorlat) alaptémáinak „színesszőttesszerűen” változatos, vázlatos felvetését tette lehetővé. A könyv fejezetei többek közt különböző emberi jellemzőkről szólnak, amelyek ismerete nélkül (csak műszaki és gazdasági szempontok alapján) nem lehet valóban használható (biztonságos, hatékony és kényelmes) terméket vagy munkakörnyezetet tervezni. További fejezetekben különböző alkalmazási területeket mutatunk be, azok jellegzetes problémáival és néhány ott alkalmazható módszerrel.
Könyv nyelve: Magyar
Megvásárolható e-könyv: igen
Kereshető: igen
Oldalár / teljes könyv: 4.5 HUF
Oldalár / fejezet: 5 HUF
Ára: 960 HUF
Könyvméret: B/5, 228 oldal
Kiadás éve: 2008
ISBN-13 978-963-2790-95-4
Szabadon megtekinthető részek
# | Könyvcím | Oldalak | Méret | Parancsok | ||
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Tartalom |
5–10 (6) | 263 KiB | ![]() ![]() |
||
![]() |
Irodalomjegyzék |
219–224 (6) | 254 KiB | ![]() ![]() |
||
![]() |
Tárgymutató |
225–228 (4) | 248 KiB | ![]() ![]() |
Megvásárolható részek
# | Könyvcím | Oldalak | Méret | Ár (HUF) | Kosárba | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
Ergonómia (teljes e-könyv) | 1–228 (228) | 3.0 MiB | 960 | ![]() | ||
![]() |
![]() |
1 | Előszó | 11–12 (2) | 252 KiB | 10 | ![]() | |
![]() |
![]() |
2 | 1. FEJEZET - Bevezetés az ergonómiába | 13–32 (20) | 390 KiB | 100 | ![]() | |
![]() |
![]() |
3 | 2. FEJEZET - Emberi használatra történő tervezés | 33–46 (14) | 336 KiB | 70 | ![]() | |
![]() |
![]() |
4 | 3. FEJEZET - A tervezés során figyelembe veendő emberi jellemzők 1.: Antropometria | 47–57 (11) | 427 KiB | 60 | ![]() | |
![]() |
![]() |
5 | 4. FEJEZET - A tervezés során figyelembe veendő emberi jellemzők 2.: Testfelépítés és egyes fiziológiai jellemzők | 59–76 (18) | 471 KiB | 90 | ![]() | |
![]() |
![]() |
6 | 5. FEJEZET -A tervezés során figyelembe veendő emberi jellemzők 3.: A fizikai és szellemi munka | 77–94 (18) | 403 KiB | 90 | ![]() | |
![]() |
![]() |
7 | 6. FEJEZET - A tervezés során figyelembe veendő emberi jellemzők 4.: Az érzékelés | 95–112 (18) | 488 KiB | 90 | ![]() | |
![]() |
![]() |
8 | 7. FEJEZET - A tervezés során figyelembe veendő emberi jellemzők 5.: Az észlelés, az emberi megismerés | 113–124 (12) | 380 KiB | 60 | ![]() | |
![]() |
![]() |
9 | 8. FEJEZET - A fizikai és társas környezettel kapcsolatos ergonómiai alapelvek | 125–147 (23) | 549 KiB | 120 | ![]() | |
![]() |
![]() |
10 | 9. FEJEZET - Az ergonómia gyakorlati alkalmazása 1.: Irodaergonómia | 149–165 (17) | 495 KiB | 90 | ![]() | |
![]() |
![]() |
11 | 10. FEJEZET - Az ergonómia gyakorlati alkalmazása 2.: Tervezés speciális felhasználói körök számára | 167–187 (21) | 474 KiB | 110 | ![]() | |
![]() |
![]() |
12 | 11. FEJEZET - Az ergonómia gyakorlati alkalmazása 3.: Ipari munkahelyek | 189–193 (5) | 348 KiB | 30 | ![]() | |
![]() |
![]() |
13 | 12. FEJEZET - Az ergonómia gyakorlati alkalmazása 4.: Ergonómia a folyamatirányításban | 195–218 (24) | 403 KiB | 120 | ![]() |