Magyarországon a felsőoktatási intézményekben több mint 100 éve folyik biokémiai jellegű oktatás. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán is nagy hagyománya van a biokémia tantárgy oktatásának. A 2005 szeptemberében indult kétciklusú (B.Sc., MSc.) képzés bevezetésével felmerült az igény a mérnökképzésben részt vevő hallgatók egységes szemléletű biokémiai oktatásának megalapozását szolgáló tankönyv iránt. Az utóbbi idők tapasztalatai azt mutatták, hogy összefoglaló tankönyv hiányában egyre nehezebb a hallgatók számára a vizsgákra való felkészülés, éppen ezért régóta érlelődött a szerzőben a tankönyv írásának gondolata, hogy a több mint egy évtizedes előadói gyakorlata alatt összeállított előadásanyag összefoglaló formában a hallgatók rendelkezésére állhasson. Az előadásaiba igyekezett folyamatosan beépíteni ennek az igen gyorsan fejlődő tudományterületnek a legújabb eredményeit az elmúlt években megjelent angol nyelvű biokémia és molekuláris sejtbiológia könyvek alapján.
Sarkadi Livia a kémiai tudományok kandidátusa, habilitált egyetemi docens a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán. Fő oktatási területei a biokémia és az élelmiszeranalitika. Kutatási témáinak középpontjában az aminosavak és biogén aminok élelmiszerminősítési és növényi fiziológiai szerepének tanulmányozása áll. Kutatási eredményeiről eddig közel 200 publikáció jelent meg hazai és nemzetközi folyóiratokban és kiadványokban, valamint három magyar nyelvű tankönyv és három angol nyelvű szakkönyv társszerzője. Tudományos közéleti tevékenységének főbb területei: az MTA Élelmiszerfehérje-kémiai Munkabizottságának elnöke, az Európai Kémiai és Molekuláris Tudományok Szövetsége (EuCheMS) Élelmiszerkémiai Divíziójának titkára, ezeken kívül számos tudományos egyesület és nemzetközi folyóirat szerkesztő bizottságának valamint nemzetközi tudományos konferenciasorozatok tudományos szervező bizottságának tagja. Oktatási tevékenységének elismeréséül Széchenyi Professzori ösztöndíjban részesült, konferenciaszervező munkáját a közelmúltban a Magyar Kémikus Egyesület Nívódíjjal jutalmazta.
Megvásárolható formátumok és részek |
---|
Teljes könyv 1-339 - pdf Ár: 1 530 Ft |
Kosárba |
Fejezet 13-13 - pdf Ár: 10 Ft |
Kosárba |
Fejezet 14-19 - pdf Ár: 30 Ft |
Kosárba |
Fejezet 20-21 - pdf Ár: 10 Ft |
Kosárba |
Fejezet 22-23 - pdf Ár: 10 Ft |
Kosárba |
Fejezet 24-61 - pdf Ár: 190 Ft |
Kosárba |
Fejezet 62-67 - pdf Ár: 30 Ft |
Kosárba |
Fejezet 68-70 - pdf Ár: 20 Ft |
Kosárba |
Fejezet 71-72 - pdf Ár: 10 Ft |
Kosárba |
Fejezet 73-75 - pdf Ár: 20 Ft |
Kosárba |
Fejezet 76-77 - pdf Ár: 10 Ft |
Kosárba |
Fejezet 78-83 - pdf Ár: 30 Ft |
Kosárba |
Fejezet 84-98 - pdf Ár: 80 Ft |
Kosárba |
Fejezet 99-150 - pdf Ár: 260 Ft |
Kosárba |
Fejezet 151-154 - pdf Ár: 20 Ft |
Kosárba |
Fejezet 155-156 - pdf Ár: 10 Ft |
Kosárba |
Fejezet 157-159 - pdf Ár: 20 Ft |
Kosárba |
Fejezet 160-167 - pdf Ár: 40 Ft |
Kosárba |
Fejezet 168-171 - pdf Ár: 20 Ft |
Kosárba |
Fejezet 172-271 - pdf Ár: 500 Ft |
Kosárba |
Fejezet 272-276 - pdf Ár: 30 Ft |
Kosárba |
Fejezet 277-290 - pdf Ár: 70 Ft |
Kosárba |
Fejezet 291-325 - pdf Ár: 180 Ft |
Kosárba |
Fejezet 326-346 - pdf Ár: 110 Ft |
Kosárba |
Ingyenesen megtekinthető részek |
---|
Előszó - Fejezet 5-5 pdf |
Tartalom - Fejezet 7-12 pdf |
Ajánlott irodalom - Fejezet 347-347 pdf |
Névmutató - Fejezet 348-350 pdf |
Tárgymutató - Fejezet 351-356 pdf |
Kedves Látogatónk!
Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk,
személyes adatait pedig az
Adatkezelési tájékoztató
szerint kezeljük. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az
Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.